Asansör Kontrollerinin Sağlanması

Asansör Kontrollerinin Sağlanması

Rutin Kontroller Aksamamalı

Hayatın her alanında büyük kolaylıklar sağlayan asansörlerin aylık olarak kontrol edilmesi gerekir. En kaliteli malzemelerden kullanılsa ve en iyi işçilik ile hazırlansa dahi asansörlerin düzenli olarak bakımdan geçmesi gerekliliktir.

Kontrollerden Geçen Asansörler Hizmete Devam Edebilir

Asansörlerin rutin kontrollerinin aksatılması, ileride daha büyük problemlerin meydana gelmesine neden olabilir. Oluşabilecek bu problemler, küçük bir meblağ ile giderilebilecek bir problemin çok yüksek maliyetlerle çözülmesine neden olabilir. Bu nedenle asansör bakım işlemlerinin düzenli periyotlarda yapılması önemlidir. Yapılan rutin kontroller, günde yüzler kilo ağırlık taşıyan asansörlerin uzun yıllar daha işlevlerini tam olarak yerine getirmelerini sağlar.

Arıza Masraflarını Düşürün

Yapılan kontroller ve bakım sonrası herhangi bir sorun tespit edilmeyen asansörlerin işleyişi devam edebilir. Sorun tespit edilen asansörlerin, sorun geçene kadar kullanım dışı bırakılması gereklidir. İnsan sağlığını tehlikeye atmamak adına kontrollerin yönetmelikte belirtilen aralıklarda ve tam kapsamlı olarak sunulması önemlidir. Asansör arıza masraflarının düşürülmesi için de söz konusu bakım ve kontrol işlemlerinin gerçekleşmesi gerekir. Asansör bakımı ve teknik servis hizmeti veren firmalarla iletişime geçerek en kısa sürede en iyi hizmeti almak mümkündür. Asansör tedarikinde bulunan firmalar da garanti kapsamında bakım hizmeti verebilir. Bu nedenle binasına asansör taktırmak isteyenlerin satış sonrası verilen hizmet politikalarını incelemesi ve en avantajlı olan sistemi tercih etmesi önerilir.