Vücudu Toksinlerden Arındırma Yöntemleri Nelerdir?
Metabolizma, bedene faydalı olduğu kadar zararlı maddeleri de üretir. Bu zararlı maddelerin başında gelen toksinler, serbest radikaller olarak adlandırılır ve sağlığı bozarlar. Besinlerde, havada ve suda da bulunan bu zehirli maddelerden kurtulmak için yapılan uygulamalar detoks adını alır.
Beslenme tarzındaki yanlışlıklar, vücuttaki toksin seviyesini yükselten faktörlerin başında yer alır. Hareketsizlik de ter yoluyla atılamayan zehirli maddelerin vücutta kalmasına ve metabolizmayı yavaşlatmasına neden olur.
Bol su içmek, toksinlerden kurtulmaya yardımcıdır. Yanı sıra; maydanoz, adaçayı, karahindiba kökü, karakafes, nane, melekotu, ıhlamur ve karaağaç yaprağı ihtiva eden bitkisel çaylar yardımıyla da toksinler atılabilir.
Detoks tedavisi olarak, 1 ila 2 günden fazla olmamak kaydıyla meyve suyu kürleri yapmak da vücudun temizlenmesini sağlar. Bu tür radikal perhizleri, yüksek performans gerektiren hareketler ve çalışma günlerinde tercih etmemek gerekir.
Sıcak banyolar, toksinlerin ter yoluyla atılmasına yardımcı olur.
Antioksidan besinler ve vitamin takviyeleri de yoğun bir koruma sağlayarak metabolizmayı güçlendirir ve vücudun toksinlerle savaşında önemli bir yer tutarlar.