Bebeğe Alınması Gerekenler

Bebeğe Alınması Gerekenler

Bebek İçin Doğum Çantası

Bebeğin doğumunu beklemek, onun için hazırlık yapmak oldukça heyecanlıdır. Hamilelik sürecinin heyecanlı bekleyişi, bebeğe hazırlıklarla tatlı bir telaş oluşturmaktadır. Anne adayları, dünyaya gelecek bebekleri için her şeyi detaylı bir şekilde araştırırlar ve düşünürler. Bebeğin ihtiyaçları doğumla birlikte başlamaktadır ancak bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak doğmadan hazırlıklar başlamaktadır. Çoğu anne adayı, hazırlıklara başlamak için bebeğin cinsiyetini öğrenmeyi beklerken kimi anne adayı ise hamile olduğu andan itibaren bebek hazırlıklarına başlamaktadır. Bu hazırlıklara nasıl olmalıdır? Bu hazırlıkların eksiksiz olması için neler yapılır? Bebek için alınması gerekenlerin bir listesini yaparak hazırlıklara başlayabilirsiniz. Bu liste sayesinde işinizi kolaylaştırabilmeniz mümkündür.

Bebek Odası İçin Hazırlıklar

Hastane çantasının eksiksiz olmalıdır. Çantada bebeğin giyeceği kıyafetler, yeni doğan bezi, biberon, süt olmaması ihtimaline karşı mama, battaniye ve annenin kıyafetlerinin olması gerekmektedir. Tedbirli olmak açısından yedek kıyafetlerin olması da tavsiye edilmektedir. Bebek odası, hazırlıkların son aşaması olsa da oldukça önemlidir. Bebeğine kavuşmayı bekleyen aileler, oda takımlarını bebeğin rahat edebilmesini göz önünde bulundurarak değerlendirmektedirler. Bebek odası takımlarında çok fazla alternatif seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerin arasından kendileri için en uygun olanını bulmaya çalışmaktadırlar. Anne adayları, doğumdan sonra kendi yatağı ile arasında mesafe bulunmaması açısından anne yanı beşiklerini çok fazla tercih etmektedirler. Anne yanı beşiğinde bir tarafın korumalıkları indirilip kaldırılmaktadır. Korumalığın indirilebilir olmasıyla anne yatarken bebeğini rahatlıkla görebilir ve ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilmektedir. Bebeğin büyümesine bağlı olarak isteğe bağlı olarak korumalıkları kaldırılabilmektedir. Bebeğin büyüme süreciyle hareketleri artmaktadır. Beşiğin dar gelmesi durumlarında bebek yatakların geçiş yapılmaktadır. Bebek yataklarının korunaklı olması son derece önemlidir. Korunaklı olduğu kadar kullanışlı olması da tercih edilmektedir. Anne için yatağın pratik olması gerekmektedir. Bebek yatağı seçiminde dikkat edilen bir başka konu ise korumalıklarının olmasıdır. Çoğu bebek yatağının korumalıkları mevcuttur ancak korumalıkların ara mesafesi ne çok dar ne de çok geniş olmalıdır.

Bebeğin Kişisel Eşyaları

Yeni doğan bebeğin, birçok ihtiyacı bulunmaktadır. Doğacağı ay hesap edilerek kıyafetlerinin alınması, alınanların kullanılması açısından oldukça önemlidir. Yeni doğan bebek için hastane çıkışı takımları olmaktadır. Takımın içinde zıbın, şapka, eldiven ve battaniye bulunmaktadır. Bebek kıyafetleri 0- 3 ay, 3- 6 ay, 6-9 ay şeklinde bedenlere ayrılmaktadır. Bebeğin kilo ve boy ölçülerine bağlı olarak kıyafet alışverişini yapılmalıdır. Yeni doğan bezi, ıslak mendil, pişik kremi, gaz problemi yaşamaması için doktor önerisine bağlı olarak kremler, şampuanlar bebeğin kişisel eşyalarından bazılarıdır.